in

Slujbă de sfințire la parohia Marina din municipiul Curtea de Argeș

(Publicat în: 8 septembrie 2019)

Credincioșii cartierului Marina din municipiul Curtea de Argeș au trăit astăzi momente de mare bucurie. După 22 de ani de lucrări, noua biserică cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” a fost sfințită de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației locale, sponsori și foarte mulți credincioși din cuprinsul parohiei. După sfințirea noului locaș de rugăciune, Chiriarhul Eparhiei împreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în curtea bisericii.

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind de eforturile depuse în timp pentru ca locuitorii cartierului Marina să aibă o biserică, evitându-se astfel distanțele mari pe care aceștia le parcurgeau pentru a ajunge la celelalte biserici din oraș.

În anul 1997 s-a hotărât înființarea unei noi parohii în cartierul Marina și tot atunci a fost achiziționat terenul pentru construcția noii biserici. Lucrările au fost terminate sub păstorirea părintelui Grigorescu Ion cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Județean Argeș, Primăriei și a Consiliului Local al Municipiului Curtea de Argeș, precum și al credincioșilor și sponsorilor din domeniul privat. Drept recompensă pentru realizarea acestui proiect, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit celor implicați diplome de vrednicie, iar domnului Constantin Panțurescu, primarul Municipiului Curtea de Argeș, distincția eparhială ,, Sf. Neagoe Vodă Basarab”.

După anul 1989, la îndemnul și cu sprijinul  Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în toate cartierele orașului Curtea de Argeș,  s-au construit biserici noi și s-au restaurat cele vechi, adăugându-se ca un mărgăritar noua Catedrală Arhiepiscopală ridicată în apropierea ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab.

 

 

Participarea tinerilor ortodocși argeșeni și musceleni la ITO 2019, CRAIOVA, a treia zi

Sinaxar 9 septembrie 2019