in

Slujire arhierească în Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, în Duminica Ortodoxiei

(Publicat în: 8 martie 2020)

Credincioșii din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului au avut astăzi bucuria de a participa, în Duminica Ortodoxiei, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic în Catedrala Arhiepiscopală, ctitorită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab, din municipiul Curtea de Argeș.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Argeșean a vorbit credincioșilor atât despre datoria pe care o avem de a mărturisi credința în Hristos. Amintind și de grija pe care trebuie să o arătăm mamelor noastre, Chiriarhul Eparhiei a evidențiat dragostea pe care Sf. Neagoe Vodă Basarab a avut-o față de mama lui Neaga pentru care a construit frumoasa Catedrală din Curtea de Argeș.

Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș a fost construită în perioada 1512-1517 de domnitorul Sfânt Neagoe Vodă Basarab. Este ocrotită astăzi de Maica Domnului având hramul principal în ziua de 15 august.

Cu ocazia ridicării Eparhiei Argeșului și Muscelului la treapta de Arhiepiscopie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a dăruit Catedralei cel de-al doilea hram închinat ctitorului principal, domnitorul Sfânt Neagoe Vodă Basarab.

 

 

 

Drama de a fi nătâng

Sinaxar 9 martie 2020