in

Slujire Arhierească în parohia Dobroț, protoieria Curtea de Argeș

(Publicat în: 22 septembrie 2019)

În Duminica a 18-a după Rusalii, credincioșii parohiei argeșene Dobroț din protopopiatul Curtea de Argeș au avut bucuria să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a evidențiat în cuvântul rostit eforturile pe care credincioșii parohiei le-au depus pentru construcția bisericii.

Pentru activitatea desfășurată pe plan pastoral și administrativ, fostul preot paroh Mircu Iosif Ioan și actualul preot paroh Gorunescu Marius, au primit din partea Chiriarhului Eparhiei distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”.

Biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului din Parohia Dobroț a fost construită în locul unei biserici din lemn, în perioada 1982-1983m, fiind sfinţită în data de 22 mai de PS Gherasim, pe atunci episcop al Râmnicului şi Argeşului. Pictura din interior a fost realizată în tehnica fresco de pictorul Ioan Anghel, din Curtea de Argeş.. Parohia numără în prezent 220 de familii, având peste 650 de credincioși.

 

Albinele fac politică

Sinaxar 23 septembrie 2019