in

Slujire Arhierească în parohia Glâmboc, protoieria Pitești

(Publicat în: 14 iulie 2019)

Credincioșii parohiei Glâmboc din protoieria Pitești, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Părintele Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul argeșean a vorbit despre pericopa evanghelică din această duminică, în care se arată cum a vindecat Mântuitorul pe sluga greu bolnavă a unui conducător de oști roman care locuia în Capernaum, un mic oraș de lângă Marea Galileei. Minunea aceasta s-a săvârșit datorită credinței dregătorului roman păgân, care se închina la idoli. Apoi și sluga lui, care zăcea în casă bolnav, era tot păgân, deci străin de Legea Vechiului Testament. De asemenea vedem că Mântuitorul vindecă bolnavul de la distanță, fără să fie adus de față, subliniind importanța credinței și a rugăciunii.

La finalul slujbei, Chiriarhul a acordat distincția Crucea Basarabă celor doi preoți slujitori Lazăr Cristian și Moise Alexandru, pentru activitatea administrativ-gospodărească și pastoral-misionară.

Popasu duhovnicesc în comuna Bascov a continuat prin efectuarea unor vizite de către Întâistătătorul Eparhiei, dimpreună cu părintele arhimandrit Caliopie Ichim, consilier economic și construcții bisericești și domnul Stancu Gheorghe, primarul localității, la șantierele a două sfinte lăcașuri de rugăciune.

Puterea plantelor medicinale: Ienupăr (Juniperus communis)

Sinaxar 15 iulie 2019