in

Slujire Arhierească în Parohia Oești Ungureni din Protoieria Curtea de Argeș

(Publicat în: 19 ianuarie 2020)

Credincioșii parohiei argeşene Oești Ungureni din comuna Corbeni, protopopiatul Curtea de Argeș, au avut astăzi bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind de recunoștința pe care trebuie să o avem față de Dumnezeu pentru binefacerile primite în fiecare zi.

Biserica din parohia Oești Ungureni poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a fost construită de Elena Racoviță în anul 1897. În urmă cu 20 de ani a fost instalat în acest sat părintele Neacșu Gavrilă care împreună cu credincioșii a reușit să aducă multe transformări în viața spirituală a acestei comunități.
Între marile realizări amintim acțiunile sociale prin care s-au construit mai multe case pentru familiile defavorizate ale parohiei și agapele creștine care au loc imediat după liturghie pe tot parcursul anului bisericesc. Toți credincioșii care participă la Sfânta Liturghie servesc masa de prânz în praznicarul bisericii, bucurându-se împreună toți de bucatele pe care comitetul parohial le pregătește cu multă dragoste.

,,Prea umil” ca să mă rog

Sinaxar 20 ianuarie 2020