in

Slujire Arhierească în parohia Prundu I din municipiul Pitești

(Publicat în: 13 ianuarie 2019)

Credincioșii din parohia argeșeană Prundu I, din municipiul Piteşti, ocrotită de Sfântul Ierarh Spiridon, s-au  bucurat astăzi de prezența Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Ierarhul Argeșean  a săvârşit  Sfânta Liturghie, împreună cun sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Ierarhul a scos în evidență mesajul biblic ,, Pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor” cuprins în evanghelia de astăzi, îndemnându-i pe credincioși la iertare și bunătate.

Chiriarhul Eparhiei a primit în dar din partea parohiei o icoană cu chipul patronului spiritual: Sf. Ierarh Spiridon. De asemenea, pentru activitatea administrativ -gospodărească desfășurată în cadrul parohiei, părintele paroh Luțu Andrei a primit distincția de iconom stavrofor.

Acuala biserică, cu hramul Sfântul Ierarh Spiridon, a fost construită din zid de cărămidă specială, între anii 1876-1878, prin contribuția familiei binecredinciosului boier Andrei Ştefănescu, fiind sfinţită de către Preasfinţitul Episcop Ghenadie al II-lea al Argeşului, în anul 1878.

 

Un măr pe zi, de doctor te vei feri

Sinaxar 14 ianuarie 2019