in

Slujire Arhierească la Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena din Pitești

(Publicat în: 9 noiembrie 2018)

Parohia ,, Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sf. Ierarh Nectarie. Foarte mulți credincioși au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cun sobor de preoți și diaconi.Cu această ocazie a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii acestei biserici.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a prezentat pe scurt viața Sf. Ierarh Nectarie, amintind că prin mijlocirea lui a fost posibilă ridicarea acestui sfânt altar în municipiul Pitești.

Prin Hotararea Consiliului Județean Argeș, în anul  2008, a fost atribuit în folosință gratuită terenul pentru construirea bisericii. Lucrările au început în anul 2011 având la bază un proiect care cuprinde  o cantină socială închinată Sf. Vasile cel Mare, aflată la demisol, deasupra căruia s-a construit biserica mare. Cantina asigură zilnic o masă caldă la 100 de persoane defavorizate, fiind și un centru de educație nonformală unde sunt organizate activități culturale și recreative.

Credincioșii parohiei se pot bucura de prezența unei părticele din moaștele Sf. Ierarh Nectarie care au fost aduse în anul 2013 de la Eghina. Foarte mulți mărturisesc că au simțit ajutorul sfântului mai ales atunci când s-au aflat în suferințe.

Ierarhul Argeșean a primit din partea parohiei o icoană cu chipul Sf. Ierarh Calinic de la Cernica, iar bisericii i-au fost dăruite pentru biblioteca parohială o parte din cărțile care îl au ca autor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic.

De asemenea, pentru toți credincioșii prezenți au fost pregătite pachete cu alimente care au fost oferite acestora după Sfânta Liturghie.

 

 

În vizită la grădiniță, parohia Mavrodolu, municipiul Pitești

Sinaxar 10 noiembrie 2018