in

Slujire Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

(Publicat în: 22 iulie 2018)

Credincioșii argeșeni au participat în duminica a opta după Rusalii, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Arhiepiscopală cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Voievod Neagoe Basarab, oficiată de Părintele Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul Argeșului și Muscelului a subliniat faptul că, Hristos a binecuvântat peştii şi pâinile, le-a frânt şi le-a dat ucenicilor, le-au pus în coşuri şi le-au împărţit poporului. Toţi s-au săturat şi au rămas şi douăsprezece coşuri cu firmituri. Mântuitorul a făcut după câteva luni aceeaşi minune. Se urcase pe un mic munte, lângă lacul Galileei, iar oamenii au aflat. Au alergat la El şi nu mai plecau. Doar bărbaţi erau în jur de patru mii. A binecuvântat atunci pâinile și peștii, pe care îi aduseseră ucenicii, şi a săturat din nou toată acea mulțime. A fost a doua şi ultima oară când a săturat cu hrană trupească făpturile Sale, deoarece exact de aceste două dăţi ei au lăsat toate şi s-au dăruit lui Hristos.

Mesajul este limpede: atunci când ne dăruim lui Hristos, El ne dă ceea ce ne lipsește, fără să I-o cerem. De aceea, trebuie să căutăm mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga celor credincioși.

Ghenadie Ieromonahul citește îngerilor psalmi

Sinaxar 23 iulie 2018