in

Slujire Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

(Publicat în: 17 mai 2020)

Potrivit îndrumărilor primite de la Patriarhia Română privind participarea credincioșilor la slujbele bisericești în starea de alertă, argeșenii au avut astăzi ocazia să revină la biserică după o perioadă de absență de aproape două luni de zile.

În duminica a cincea după Sfintele Paști, care ne-a amintit de întâlnirea dintre Mântuitorul Iisus Hristos și femeia samarineancă, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie pe esplanada noii Catedrale Arhiepiscopale din municipiul Curtea de Argeș.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a amintit de înțelepciunea femeii samarinence – un adevărat model pentru vrednicile femei care au avut un rol binefăcător în istoria omenirii. Chiriarhul Eparhiei a adresat urarea de bun venit la biserică celor prezenți, îndemnându-i să aibă mult curaj și să-și pună toată nădejdea în Dumnezeu.

Noua catedrală din municipiul Curtea de Argeș cu hramurile Sf. Mc. Filoteia și Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil,  are rol de necropolă regală şi arhiepiscopală fiind rezultatul parteneriatului încheiat în data de 10 mai 2009 între Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Casa Regală a României.

 

 

 

De la starea de urgență la starea de alertă

Sinaxar 18 mai 2020