in

Slujire Arhierească la parohia Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din Pitești

(Publicat în: 27 iulie 2018)

Biserica închinată Sfântului Mucenic Pantelimon din municipiul Piteşti şi-a sărbătorit astăzi hramul. Foarte mulți credincioşi au avut bucuria să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în altarul de vară construit lângă biserică.

Cu acest prilej, Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a amintit în cuvântul rostit despre puterea tămăduitoare a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, oferindu-le credincioșilor câteva sfaturi despre grija pe care trebuie să o avem față de sănătatea trupească.

Întâistătătorul Eparhiei a acordat distincția eparhială: Crucea basarabă, preoților Grecu Gabriel și Vuțan Florin, care slujesc la această parohie, după care a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii sfintei biserici.

Cei ce se bucură de existenţa acestui sfânt lăcaş de cult sunt bolnavii internaţi la Spitalul Județean Argeș, personalul medico-sanitar şi tehnic din această instituție, precum şi toţi credincioşii din cartierul Găvana ce păşesc pragul acestei biserici.

În primăvara anului 1997 a început acţiunea de construire a unui lăcaş de cult în incinta Spitalului Judeţean Argeș. Între anii 1998 – 1999 s-a încheiat documentaţia necesară începerii lucrărilor de construcţie a bisericii, iar în data de 14 mai 2000, a fost oficiată slujba de sfinţire a pietrei de temelie, urmând ca la data de 22 decembrie 2002 să fie săvârşită prima Sfintă Liturghie în noul aşezământ.

Sfântul Benedict de la Cernica

Sinaxar 28 iulie 2018