in

Slujire Arhierească la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Pitești

(Publicat în: 9 martie 2020)

Credincioșii parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiul Pitești au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură legat de prăznuirea celor 40 de mucenici care și-au dat viața pentru credința în Hristos. La finalul slujbei s-a făcut slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș.

Din anul 1997 şi până în anul 2003 s-au dus tratative cu autorităţile locale pentru obţinerea unui teren, iar în luna august 2003, cu ajutorul Spitalului Militar de Urgenţă „Ion Jianu” Piteşti s-au început lucrările pe actualul amplasament, situat pe magistrala oraşului (Str. Negru Vodă, nr 47).

La data de 10 august 2009, este finalizat demisolul bisericii (unde se ţin slujbele curente) iar în partea superioară au fost terminate cele trei turle.

Cheltuielile făcute în aceşti ani au fost susţinute de enoriaşii parohiei, diferiţi sponsori şi, în mod special de Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

Această sfântă biserică este ridicată și în memoria celor care au suferit detenție politică la temuta închisoare comunistă din Pitești care a fost în apropiere, iar acest hram al Sf. Apostoli Petru și Pavel a fost dat special, deoarece Sf. Apostoli sunt și ocrotitorii celor aflați în lagare și în închisori.

 

 

 

Suflet puternic

Sinaxar 10 martie 2020