in

Slujire Arhierească la Schitul Sfântul Pantelimon

(Publicat în: 26 aprilie 2020)

În Duminica Sfântului Apostol Toma, obștea monahală de la Schitul Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, de la cota 1000 – de pe Transfăgărășan, s-a bucurat de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a rostit un cuvânt de învățătură amintind de Sf. Ap. Toma care a avut rolul de a încredința întreaga omenire de învierea Domnului.

Tot astăzi, Chiriarhul Eparhiei a instalat un nou stareț pentru Schitul Sf. Mc. Pantelimon,  în persoana părintelui protosinghel Ioan Traian Danci. Acesta este originar din Bistrița Năsăud, fiind închinoviat până în anul 2018 la mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul Lipnița din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului. Din anul 2019 a fost primit ca egumen la schitul Sf. Mc. Pantelimon din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Schitul Sf. Mc. Pantelimon a fost înființat la 1 iulie 2012 la dorința și inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic de a exista un altar de rugăciune la care să fie pomeniți toți cei care au lucrat la realizarea Transfăgărășanului.

Aflat foarte aproape de Barajul Vidraru, pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Europa, noul schit se încadrează între cele mai importante așezăminte monahale din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

După definitivarea proiectului privind construcția unei noi biserici, așezământul monahal urmează a fi inclus în circuitul turismului ecumenic.

 

Să sfinţim locul unde locuim şi lucrăm

Sinaxar 27 aprilie 2020