in

Slujrie Arhierească la parohia Găvana III din Pitești

(Publicat în: 21 octombrie 2018)

Credincioșii parohiei Găvana III din municipiul Pitești au participat la  Sfânta Liturghie care a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

Ierrahul Argeșean a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind despre eforturile credincioșilor din acest cartier care au avut o contribuție decisivă la ridicarea bisericii.

Cu această ocazie a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii.

Biserica din parohia Găvana III are două hramuri: Adormirea Maicii Domnului și Sf. Mare  Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Piatra de temelie a fost pusă în data de 2 februarie 1991 de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. Fondurile necesare ridicării lăcașului de cult au fost donațiile credincioșilor, dar și ajutorul primit de la Mănăstirea Frăsinei.

Pictura interioară a fost executată în tehnica «fresco» , iar la exterior în vopsele acrilice. Lângă biserică a fost construită o clădire anexă ce cuprinde sala de mese, bucătăria și cancelaria pentru diverse activități filantropice. Biserica a fost sfințită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, în anul 2003, la data de 26 octombrie.

 

Neamul ca şi pomul

Sinaxar 22 octombrie 2018