in

Spectacol dedicat lui Ion Creangă la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș

(Publicat în: 3 martie 2019)

Într-o iarnă friguroasă, la sfârșitul lui decembrie din anul 1889, s-a stins din viață Ion Creangă, marele povestitor al literaturii române, lăsând în urmă povești memorabile. La aproape 130 de ani distanță, în municipiul Curtea de Argeș, a fost organizat un spectacol dedicat acestui cunoscut și admirat povestitor român. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Festivități a Liceului Tehnologic ,,Mihai I” fiind rezultatul unei bune colaborări între Seminarul Teologic Ortodox ,, Neagoe Vodă Basarab” și Colegiul Național ,, Vlaicu Vodă”.

Elevii celor două instituții de învățământ au pus în scenă episoade din operele marelui clasic al literaturii române remarcat prin măiestria poveștilor și basmelor sale.

Un artist al condeiului, Ion Creangă s-a născut la Humulești, într-o familie numeroasă. Inegalabilul povestitor, ale cărui amintiri din copilărie au încântat zeci de generații, a murit în același an cu Mihai Eminescu, de care îl lega una dintre cele mai frumoase prietenii . El rămâne una dintre cele mai pitorești figuri ale literaturii române, lăsând în urmă o operă redusă cantitativ, dar cu o substanță extraordinar de bogată.

În a doua parte a acestui eveniment a fost marcată și ziua de 1 martie printr-un scurt program folcloric în care au fost prezentate cântece dedicate începutului de primăvară.

Posesiunea: dambla la cap

Slujire Arhierească în Duminica Lăsatului sec de carne la Mănăstirea Corbeni