in

Tabără de creație la Mănăstirea Ciocanu, Protoieria Câmpulung Muscel, ediția a IV-a

(Publicat în: 6 septembrie 2019)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Biroul de Catehizare, a organizat în data de 3 septembrie 2019, o tabără de creație la Mănăstirea Ciocanu, din localitatea Bughea de Jos, Protoieria Câmpulung Muscel, la care au participat 34 de copii din centrele de catehizare de la 7 parohii din protoieria Câmpulung Muscel: Mărcuș, Bughea de Mijloc, Schei, Vișoi, Valea Româneștilor, Lăzărești și Fundeni, însoțiți de preoții: Macovei Ioan, Albu Felix, Dragomir Ciprian, Călinescu Silviu, Ganea Andrei, Toader Cristinel și Oprescu Daniel.

Această tabără de creație este o activitate tradițională desfășurată în Protoieria Câmpulung Muscel, organizată de Biroul de catehizare și activități cu tineretul al acesteia, aflată la cea de-a IV-a ediție.

Activitatea a urmărit cunoașterea istoriei străvechi a Sfintei Mănăstiri Ciocanu din localitatea Bughea de Jos și a patrimoniului cultural, spiritual și bisericesc al acestei zone cu adânci rădăcini în istorie.

În deschiderea activității, toți cei prezenți au înălțat rugăciune către Bunul Dumnezeu în biserica cea nouă a sfintei mănăstiri Ciocanu, după care părintele stareț Teofil Enache le-a vorbit copiilor despre cum a fost întemeiat acest așezământ monahal și cum au trăit aici în ascultare și rugăciune mulți cuvioși din Muscel.

Preoții însoțitori i-au învățat pe copii mai multe pricesne religioase în cinstea Mântuitorului și a  Maicii Domnului, pe care le-au cântat în Biserică. Copiii au vizitat apoi împrejurimile, cunoscând această vatră monahală în îndeletnicirile zilnice ce se desfășoară aici.

Domnul Țurlea Adrian, pictor iconar din Municipiul Câmpulung Muscel, invitat deosebit în cadrul acestei manifestări cultural religioase, le-a vorbit copiilor despre simbolurile iconografice din reprezentările Mântuitorului și Maicii Domnului, precum și despre pregătirea necesară derulării activității de pictare a icoanei. Tabăra de creație a continuat cu un atelier de pictură, copiii pictând pe Maica Domnului în mai multe reprezentări, sub directa observație a domnului Țurlea Adrian.

La finalul activității, toți copiii au primit în dar rechizite pentru pictură și desen, iar prin grija părintelui stareț Teofil și a preoților implicați în buna organizare și desfășurare a activității, toți cei prezenți au participat la o agapă frățească.

 

Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena din Pitești, alături de elevii din zone izolate

Protoieria Câmpulung Muscel – Campionii Bucuriei Sociale, august 2019