in

Tabăra de creație la Mânăstirea Glavacioc, MÂINI DIBACE ediția a II-a

(Publicat în: 7 octombrie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a organizat Tabăra județeană de creație religioasă Mâini dibace, ediția a II-a la Mânăstirea Glavacioc.

Doamna profesoară, Florența Sgîea de la Școala Generală cu clasele I-VIII Ștefan cel Mare alături de Părintele Danuț-Marius Trăistaru, Coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protoieriei Costești au organizat copii din localitate într-un atelier de lucru.

Ei au desenat, au pictat și au pirogravat imagini ale satului românesc în concordanță cu proclamarea anului 2019 în Patriarhia Română ca „Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)”.

Copiii s-au bucurat de ospitalitatea gazdelor: Părintele Protosinghel Casian Crețu și de Părintele Paroh Dan Stancu și de căldura locului.

Proiectul a fost coordonat de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și de Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză în Protoieria Curtea de Argeș.

Copiii au primit daruri din partea Centrului Eparhial și din partea mânăstirii.

Tabăra se desfăsoară în simbioză cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș și face parte din Proiectul Educativ Județean de Promovare a Meșteșugurilor Populare Românești.

 

Ajutor la domiciliu, parohia Greci I, protoieria Topoloveni

Sinaxar 8 octombrie 2019