in

Tabără de creație la Mănăstirea Slănic

(Publicat în: 3 septembrie 2019)

În această săptămână,  Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului,  prin Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul, a organizat la mănăstirea Slănic, o tabără de creație pentru copiii din centrele catehetice ale protoieriei Curtea de Argeș. Participanții au fost vizitați de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a admirat toate lucrările realizate și a transmis copiilor diferite sfaturi duhovnicești.

Toate activitățile s-au desfășurat sub îndrumarea părintelui Consilier Dan Obrocea, responsabil de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul și a domnului Bogdan Ștefănescu, profesor de religie și pictor bisericesc.

Cu această ocazie cei mici au avut ocazia să observe cum este organizată o mănăstire și au desfășurat foarte multe activități recreative. Tabăra s-a numit ,, Sf. Apostol și Evanghelist Luca” și a avut ca activitate principală realizarea de icoane pe sticlă.

În această perioadă până la începutul anului școlar, cu binecuvântarea Chiriarhului Eparhiei se vor organiza și alte tabere la celelalte mănăstiri din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Cu această ocazie copiii din centrele catehetice ale Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului vor participa la diferite activități religioase, educative și sportive, scopul fiind acela de a-i capta din lumea virtuală în aceste oaze de liniște și spiritualitate.

 

 

 

Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2019

Sinaxar 4 septembrie 2019