in

Tabără de creație la Mănăstirea Văleni

(Publicat în: 7 septembrie 2019)

În perioada 4-6 septembrie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, a organizat la mănăstirea Văleni o tabără de creație intitulată ,,Brâul Maicii Domnului”. 11 copii coordonați de doamna profesoară Turtă Mihaela și de părintele Vasile Ilina – inspector Biroul de Cateheză – Curtea de Argeș, au învățat de la personalul monahal să realizeze picteze icoane. De asemenea au avut ocazia să descopere acest  loc plin de spiritualitate care s-a remarcat în timp prin atelierele de țesut existente aici.

Prin intermediul părintelui consilier Dan Obrocea, toți participanții au primit binecuvântarea Chiriarhului Eparhiei, cărți de rugăciuni și au participat la sfintele slujbe. Ultima seară s-a încheiat cu un frumos foc de tabară unde au fost interpretate pricesne și cântece din folclorul tradițional românesc

În perioada vacanței de vară, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul mai multe tabere la mănăstirile argeșene, oferindu-se astfel copiilor posibilitatea de a-și petrece timpul liber în aceste spații duhovnicești îmbinând partea spirituală cu cea creativă.

 

Dăruind vei dobândi, parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

Participarea tinerilor ortodocși argeșeni și musceleni la ITO 2019, CRAIOVA, Ziua a doua