in

Tabără pentru copii la Mănăstirea Robaia

În această săptămână, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, prin Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul, a organizat la mănăstirea Robaia, o tabără de creație pentru copiii din centrele catehetice ale protoieriei Curtea de Argeș.

Cu această ocazie cei mici au văzut cum este organizată o mănăstire și au desfășurat foarte multe activități recreative. Tema principală a acestei tabere a fost salvarea mediului înconjurător prin folosirea de materiale reciclabile. Toate lucrările realizate în aceste zile au fost apreciate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic care a fost prezent în mijlocul copiilor. Cei mici au primit binecuvântarea arhierească și au fost îndemnați să continue activitățile desfășurate în această tabară.
Pe lângă jocurile interactive, copiii au participat la sfintele slujbe, au vizitat atelierul de croitorie al mânăstirii.
Proiectul a fost coordonat de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, de doamna profesoară Camelia Găvan și de Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză în Protoieria Curtea de Argeș.
Tabăra s-a încheiat cu un foc de tabără și un program artistic de interpretare de poezii și cântece religioase susținut de toți copiii participanți. La plecare ei au primit daruri din partea mânăstirii.
În această vară, cu binecuvântarea Chiriarhului Eparhiei se vor organiza și alte tabere de vară la celelalte mănăstiri din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.
Pe întreg parcursul vacanţei de vară, copiii din centrele catehetice ale Eparhiei Argeșului și Muscelului vor participa timp de o săptămână, la diferite activităţi educative, religioase, dar şi sportive organizate de Patriarhia Română.

 

Bucuria darului..Parohia Vișoi, municipiul Câmpulung Muscel

Sinaxar 8 iulie 2016