in

Tabăra „Tradiţie şi noutate” la Mănăstirea Bistriţa – Vâlcea, ediția a IV-a

(Publicat în: 5 septembrie 2019)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul  Învățământ  și  Activități  cu Tineretul- Biroul de Cateheză a participat la Tabăra Națională pentru tineri „Tradiție și noutate”, desfășurată în Arhiepiscopia Râmnicului la Mănăstirea Bistriţa.

Tinerii din eparhie noastră și din alte eparhii ale Patriarhiei Române au fost implicați în mai multe activități specifice unei tabere creative, având rolul de a-și întări identitatea lor religioasă, culturală și națională.

Participanții au avut posibilitatea să descopere frumusețea spiritualității și arhitecturii bisericilor și mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului în cadrul pelerinajelor și vizitelor tematice la mănăstiri și la biserici, dar și la alte obiective turistice reprezentative pentru zona Olteniei.

Patriarhia Română prin aceste tabere oferă tinerilor din fiecare eparhie oportunitatea de a cunoaște cultura și tradițiile zonei în care este organizată tabăra, de a cunoaște alți tineri, dar și provocărilor lumii de azi în cadrul atelierelor de dezbateri.

 

Frumusețea satului românesc în localitatea Ștefan cel Mare

Bucuria de a dărui – parohia Mavrodolu, protoieria Pitești