in ,

Tablete medicale

(Publicat în: 10 aprilie 2019)

Sunt de-a dreptul îndurerat de sănătatea destul de precară a românilor și de ce nu, a tuturor oamenilor de pe fața pământului! Am încercat și încerc mereu, în predici, în sfaturile pe care le dau, să atenționez pe oameni despre starea gravă în care se află, fără să conștientizeze acest lucru atât de important, din viața lor de zi cu zi.

M-am bucurat enorm când am dat peste o carte minunată: Enzima miracol, cum să ajungi la 100 de ani sănătos scrisă de Dr. Hiromi Shinya.

Acest medic celebru, Hiromi Shinya, din Țara Soarelui Răsare, foarte îndepărtata Japonia, este pionierul chirurgiei colonoscopice, tehnică inventată de el și care îi poartă numele, contribuind și la proiectarea instrumentului folosit, el fiind recunoscut, de bună seamă, drept unul dintre cei mai proeminenți doctori din lume.

Acest doctor celebru a practicat medicina de peste patru decenii, având sub tratamentul său președinți de state, prim-miniștrii, staruri de film, muzicieni și alți pacienți, examinând stomacul și intestinele la peste 300 de mii de persoane!

După o experiență vastă în care a supravegheat și experimentat personal, mii de pacienți, a inventat și testat clinic – deci, nu după ureche – o abordare medicală care are ca izvor rezerva de enzimă vitală pe care o deține trupul nostru, denumită de el ”enzima minune”, care este secretul unei vieți lungi, și mai ales sănătoase!

El a dăruit întregii lumi cartea Enzima minune, pentru toți acei oameni pe care, nu va avea ocazia să-i trateze personal niciodată.

Dr. Hiromi Shinya, într-un stil lin curgător, dar și convingător, ne prezintă cu grijă și absolută competență, un stil de viață nou, care asigură o bună sănătate trupească și care aduce implicit, o bucurie sufletească, de care omul are atâta nevoie în viața aceasta.

Acest doctor minune, născut în Japonia, a avut dragostea să îmbie lumii un mijloc de salvare a sănătății umane, reunind cu înțelepciune științifică, concepțiile medicale orientale și occidentale.

Am citit pe nerăsuflate această carte de peste două sute de pagini, scrisă în limba japoneză, tradusă în engleză și apoi și în românește, într-un stil elegant și cu o expresivă fluiditate de către Bogdan Chircea, căruia îi mulțumim din răsputeri și cu prețuire și pe această cale.

Cartea Enzima Miracol, care doar în câteva luni de la apariție în Japonia, fiind o senzație editorială, s-a vândut într-un număr impresionant de exemplare, de peste 2 milioane, o recomand tuturor românilor de pretutindeni, denumind-o Abecedarul Sănătății.

O invitație din inimă: Să nu vă scape nici o tabletă medicală!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

 

Sinaxar 10 aprilie 2019

Solidari cu cei aflați în necaz, mănăstirea Glavacioc