in

Tineri maramureșeni în vizită la Mănăstirea Curtea de Argeș

(Publicat în: 26 noiembrie 2018)

În ziua de 26 noiembrie, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, Mănăstirea Curtea de Argeș a primit vizita unui grup de tineri maramușeni din Protopopiatul Sighet și din Parohia Ortodoxă Română Bârsana din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Copiii, însoțiți de părintele Vlad Verdeș – inspector în cadrul Biroului de Catehizare și Activități cu Tineretul, părintele Marcel Oprișan de la parohia Bârsana, coordonator activități catehetice în cadrul Protoieriei Sighet și de părintele Codrea Ștefan, președintele Asociației de Tineret, au pășit în noua Catedrala Arhiepiscopală, unde au vizitat mormintele Regelui Mihai și ale Reginei Ana.

Pelerinii s-au îndreptat către Paraclisul ce adăpostește moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia. Impresionați de viața și minunile Sfântuliței, cu emoție au sărutat sfintele odoare, înălțând o rugăciune pentru ca Bunul Dumnezeu să binecuvinteze țara noastră întru sfântă unire.

Catedrala Arhiepiscopală ctitorită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab a bucurat ochii și sufletele strașnicilor maramureșeni, care călcau cu sfială pe urmele înaintașilor.

Colindele străbune au vibrat în sfânta biserică, aducând mângâiere celor prezenți.

În finalul vizitei duhovnicești, oaspeții au primit daruri.

Să nu fim răi şi proşti!

Sinaxar 27 noiembrie 2018