in

Tinerii ortodocși argeșeni și musceleni s-au întâlnit în orașul Costești

(Publicat în: 23 octombrie 2018)

În cadrul Protoieriei Costesti, cu binecuvantatea Părintelui Arhiepiscop Calinic, a avut loc prima intalnire a tinerilor ortodocsi din Eparhia Argeșului și Muscelului, la eveniment participand tineri din protopopiatele Pitesti, Mioveni, Campulung, Topoloveni si Costesti, acestia  luand parte la ITO 2018 de la Sibiu.

Deschiderea evenimentului a fost facuta cu o slujba de Tedeum in Paraclisul Protoieriei Costesti, slujba oficiata de P.C.parinte protoiereu Ionut Alexandru, fiind transmis cuvantul de binecuvantare catre tinerii prezenti.

Dupa slujba, tinerii s-au intalnit in sala de sedinte a Protoieriei unde au discutat pe baza temei evenimentului: „Tinerii mileniului III intre traditionalism si modernism. Rolul Bisericii in educarea tinerilor din zilele noastre.”

Discutiile au avut un caracter constructiv astfel, tinerii nostrii dorindu-si sa se intalneasca cat mai des si sa aiba si alte dezbateri cu alta tematica, ei pregatindu- se pentru ITO 2019 si intarind temelia de rezistenta a ortodoxiei romanesti acum cand societatea se comfrunta cu desacralizarea si indepartarea omului de Dumnezeu si Biserica.

Maica Domnului – împlinirea profețiilor, cateheză parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

Darul sănătății, parohia Sfântul Vasile cel Mare, protoieria Curtea de Argeș