in , ,

Tipuri de posturi: Postul cu apă

(Publicat în: 18 septembrie 2019)

După experiența dr. Robert Morse, acesta este cel de-al patrulea și ultimul tip de post. El ne recomandă ca în timpul postului doar cu apă, trebuie consumată apă obișnuită de izvor, cu precădere sau apă distilată. Acest post – de bună seamă – cu apă ajută la curățarea, purificarea și energizarea la nivel suplimentar al organismului nostru. Acum are loc concentrarea comenzilor asupra eliminării depozitelor de toxine, mucozități și a inflamațiilor dinlăuntrul organelor noastre.

Acest post cu apă se recomandă tuturor celor care chiuie de sănătate, dar și celor care suferă de afecțiuni degenerative, dar cu specificație expresă: „sub nicio formă nu recomand regimul bazat numai pe apă persoanelor foarte slăbite sau epuizate și cu atât mai puțin celor suferinzi de cancer”1.

Ceea ce este necesar a se ține cont la astfel de postire cu apă este grija de a nu face niciun fel de exces și mai ales dacă organismul este slăbit. Dacă epuizarea este avansată, acest post cu apă poate perturba și mai mult organismul, ducând în cele din urmă la moarte.

Cunosc cazuri, când unii postitor de mâncare, dar și de apă, a exagerat până acolo, încât, din nefericire, au murit cu zile, mai ales când ești de unul singur, în pustie și te bate soarele în cap. Și mai ales când nu ai un duhovnic și sfătuitor iscusit.

Să ne ferim de toate silniciile asupra trupului și sufletului nostru!

Să nu agresăm templul Duhului Sfânt!

Să nu dărâmăm ce a clădit Dumnezeu!

Să avem grijă și de sinele nostru!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 304.

Sinaxar 16 septembrie 2019

Sinaxar 17 septembrie 2019