in , ,

Tipuri de posturi: Postul cu sucuri

(Publicat în: 15 septembrie 2019)

Postul cu sucuri, doar cu sucuri, este considerat un nivel superior de post, care va odihni tractul gastro-intestinal și sistemul digestiv. În sfârșit, toate organele interne se vor relaxa.

Aceste posturi cu sucuri sunt furnizoare de energie, stimulând purificarea și ajutând în același timp rinichilor să se spele de toate toxinele adunate.

Sucurile pot fi făcute din fructe și legume proaspete, fructele având cea mai are forță energetică, iar sucurile din struguri sunt pe primul loc. Nu întâmplător, Sfântul Apostol Pavel îndemna pe ucenicul său Timotei: „De acum nu bea numai apă, ci folosește puțin vin pentru stomacul tău și pentru desele tale slăbiciuni” (I Timotei 5, 23). Atunci, vinul era mai mult un fel de suc, fără alcool, adică mustul tăiat, tocmai cum facem noi și recomandăm tuturor această bunătate benefică.

În cursul a 11 luni, dr. Robert Morse ne relatează modul, cum a ajutat o femeie să se vindece de cancer. Orice mânca femeia elimina nedigerat prin scaun. Pancreasul nu mai ajuta la digestie. Doar sucul proaspăt de fructe a fost cea mai bună alegere pentru rezolvarea problemei.

După scurt timp, a suplimentat regimul cu sucuri din legume, care sunt mai greu de digerat. S-au adăugat diverse lichide din extracte de plante, pentru a stimula funcționarea diverselor organe și glande, în special a pancreasului.

După acest demers dietetic, a suplimentat regimul alimentar cu hrană solidă, începând cu fructele care au energie și sunt ușor de digerat.

Astfel, cu răbdare și competență s-a reușit vindecarea de cancer! Noi hrănim creșterea bolilor în organismul nostru prin abuz alimentar, consumând proteină animală otova și astfel, adăugându-se și alte meniuri greoaie ne facem singuri cel mai mare rău.

Să ne fie milă de noi înșine!

Să ne păstrăm și să apărăm sănătatea trupească și sufletească, darul lui Dumnezeu!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 15 septembrie 2019

Simpozionul Internaţional „Apel la memorie. Victimele războaielor”, a doua ediție – Câmpulung Muscel, 16-18 septembrie 2019