in , ,

Toată viața: noi și natura

(Publicat în: 3 septembrie 2019)

Procesul de detoxifiere, de purificare a trupului dar și a sufletului, că-s legate cele două entități, este un proces continuu de consum zilnic, dar și de eliminare zilnică. Trupul nostru omenesc, asupra căruia lucrăm, fiecare, zilnic, este construit într-o manieră tulburătoare și dispune, după cum arată știința medicală, de o inteligență uluitoare, cum arată dr. Robert Morse.

Să ne întrebăm mereu: Din ce cauză face organismul meu acest lucru? Adică, putem spune, că trupul nostru are un limbaj pe care trebuie să-l auzim și să-l înțelegem, adică să fim cu mare atenție la limbajul corpului! Și trebuie să mai știm că avem datoria să observăm direct și cu bun-simț că intuiția transcede întotdeauna știința, pe care noi o înțelegem după puterile și pregătirea intelectuală.

Trebuie să ne punem mereu întrebarea: Cu ce mă poate ajuta acest program de purificare prin detoxifiere și care să-mi rezolve problema de sănătate și longevitate? Dar și mai mult, cum pot să mă regăsesc și să evoluez din punct de vedere spiritual?

Înainte de toate, să nu uităm: naturopatia este studiul naturii și modului în care ea își susține propria sănătate. Atunci, când noi vom învăța adevărurile fundamentale ale naturii, atunci vom fi, desigur, capabili să ne îngrijim și să ne restaurăm sănătatea noastră.

Să nu uităm, că detoxificarea este cheia de aur care deschide poarta către natură, natura care ne ajută la regenerare și redobândirea vitalității trupului, dar și a sufletului nostru bântuit de urgiile vieții.

Să pășim sfios în natură!

În vârful picioarelor!

Ca într-un templu dumnezeiesc, unde toate sunt sfinte! Să ne hrănim natural, din natură! Să ne întoarcem la izvoare!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 3 septembrie 2019

Masă caldă pentru familii nevoiașe – parohia Prundu III, municipiul Pitești