in

TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE CRĂCIUN – activitate la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeș

(Publicat în: 21 decembrie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a participat la o activitate educațional-catehetică dedicată Crăciunului la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din municipiul Curtea de Argeș.

Copiii au ascultat Povestea Crăcinului de la doamna profesoară Maria-Mihaela Mărtoiu. Cei mici au spus care sunt tradițiile din preajma sărbătorii Nașterii Domnului, apoi au desenat și colorat aceste obiceiuri.

Această minunată sărbătoare nu este reprezentată de un obiect, ci de un eveniment creștin, venirea pe lume a lui Iisus Hristos. Ziua de Crăciun este marcată de emoție, de bunăvoie, de iubire de Dumnezeu și pentru cei din jur.

La activitate au participat cadrele didactice Gheorghe Molea-directorul școlii, Otilia-Daniela Ionescu și Maria-Gabriela Savu, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Spiritul acestei sărbători divine este însușit de oamenii care ne iubesc așa cum suntem prin bucuria de a ne avea unul pe celălalt.

 

Alături de cei în suferință – parohia Înălțarea Domnului, protoieria Curtea de Argeș

Serbare de Crăciun pentru copiii cu nevoi speciale din Mioveni