in

TRADUCĂTORI DE CĂRȚI BISERICEȘTI sărbătoriți la Școala Băiculești 

(Publicat în: 9 iulie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Biroul de Cateheză și Activități cu Tineretul a participat la o activitate catehetică împreună cu elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Băiculești. 

Copiii, coordonați de doamna profesoară de religie, Mariana Matei au ascultat referate despre traducători de cărți bisericești.

Iosif Barac, preot și protopop de Brașov este primul care a tradus tratatul Despre preoție.

Monahul Gherontie Dascălul, originar din Moldova a fost un iscusit traducător al Sfinților Părinți de limbă greacă.

Dimitrie Rîmniceanu, episcop de Buzău, a tradus și a tipărit cărți bisericești în limba română.

Patriarhul Iustin Moisescu a dăruit culturii teologice lucrări fundamentale, precum o nouă ediție sinodală a textului scripturistic.

Patriarhul Nicodim Munteanu a tradus și tipărit Sfânta Scriptură și alte cărți duhovnicești, printre care Psaltirea în trei ediții și Noul Testament în cinci ediții.

La activitate au participat doamnele profesoare: Ileana-Eugenia Bodescu, directoarea școlii, Maria-Didona Rădulescu, Melania Înaltu alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a mulțumit pentru frumoasa activitate și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.  

Activitatea se înscrie în Calendarul eparhiei prilejuit de proclamarea anului 2019, An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română.

Masa bucuriei – parohia Mărăcineni I, protoieria Mioveni

Bătrâneți binecuvântate – mănăstirea Glavacioc