in ,

Un deceniu de la canonizarea sfinților ocrotitori ai Argeșului și Muscelului, precum și ridicarea la demnitatea de Arhiepiscopie

(Publicat în: 27 septembrie 2019)

Se cuvine a ne bucura, în frumusețea acestei lumi văzute, unde timpul nici că se mai măsoară, de cercetarea Domnului Dumnezeu, cu bunăvoință divină.

La împlinirea unui deceniu, în chip cu totul deosebit, ne amintim de evenimentele unice din anul 2009, evenimente care au marcat Istoria bisericească și românească din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului, și desigur, din Istoria noastră românească.

Când privim, în imagini, sărbătoarea de atunci, inima și sufletul se prosternează la picioarele Domnului Dumnezeu  cu adâncă pioșenie, aducând mulțumire și Imn de rugăciune pentru iubirea Lui dumnezeiască, făcându-ne bucuria proclamării canonizării sfinților: Iachint, fostul mitropolit al Țării Românești (1359-1372); Neagoe Vodă Basarab (1482-1521); Ioanichie cel Nou de la Muscel (1568-1638); ridicarea Episcopiei Argeșului și Muscelului, în demnitatea de Arhiepiscopie, și a ierarhului, la cel de Arhiepiscop!

Ziua de duminică, 26 septembrie 2009, în lumina lină de  Vecernii, a fost martoră la revărsarea iubirii dumnezeiești prin darurile Sale, făcute prin grija Părintelui Patriarh Daniel și a întregului Sfânt Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cărora le aducem prinos de recunoștință.

Slujba împărătească și prezența impunătoare a Clerului și poporului dreptcredincios argeșean și muscelean, și azi ne bucură și ne impresionează, mulțumind Domnului Dumnezeu că ne aflăm sub mantia de aur a iubirii dumnezeiești!

Calinic Argeșeanul

Sfântul Antim Ivireanul: „Jug ce trageţi voi, trag şi eu”

Examenul de capacitate preoțească, sesiunea din toamnă