Unirea Principatelor Române sărbătorită la Curtea de Argeș

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizată astăzi o festivitate în cinstea zilei de 24 ianuarie. Momentul aniversar a avut loc în sala de spectacole a Grupului Școlar Tehnologic Forestier din municipiul Curtea de Argeș. Au participat profesori și elevi de la trei licee ale orașului care au încheiat un parteneriat pentru realizarea de festivități cultural-educative.
Ajunsă la a șaptea ediție, acțiunea realizată astăzi este rezultatul unei bune colaborări între Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab și Grupul Școlar Auto din Curtea de Argeș. Din acest an apare al treilea partener – liceul gazdă – Grupul Școlar Tehnologic Forestier.
În cadrul momentului festiv de astăzi elevii Seminarului Teologic au prezentat un program de cântece patriotice, iar elevii din celelalte licee au realizat diferite scenete, toate având ca temă Unirea Principatelor săvârșită la data de 24 ianuarie 1859.

Cei prezenți la acest moment aniversar au reușit să intre în atmosfera evenimentului petrecut în urmă cu 154 de ani.

Cu sprijinul Arhiepiscopiei Argeșului si Muscelului, în orașul Curtea de Argeș, cei tineri sunt implicați frecvent în astfel de manifestări cultural-educative.

© Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

COMUNICAT DE PRESĂ – 23 IANUARIE 2013

Liturghie Arhierească în parohia Albești Pământeni