in ,

V. Reflexologia la nivelul membrelor

(Publicat în: 22 august 2019)

Uneori, ne plângem de oboseală și de picioare umflate și greoaie. Acizii pe care îi acumulăm în organism „uric, fosforic, lactic, etc., formează cristale, iar reziduurile metabolismului celular se acumulează sub terminațiile nervoase aflate la nivelul membrelor inferioare”1 (tălpile, palmele și degetele picioarelor). Aceste terminații nervoase din talpă și palmă transmit reflexe către întreg organismul nostru, iar aceste toxine acumulate pot genera efecte devastatoare. Spre exemplu: terminațiile nervului care deservește inima sunt localizate în palme și tălpile picioarelor.

Când este atacat acest nerv al inimii, apar palpitații cardiace, hipertensiune arterială, dureri toracice și alte încercări dureroase. Și nu este vorba doar de inimă, ci se poate întâmpla cu orice organ și glandă din organismul nostru.

Este necesar ca să se facă masarea zilnică a mâinilor și a labelor picioarelor „pentru ca acizii cristalizați și depozitele de toxine să se topească și astfel simptomele vor dispărea”2.

Pe lângă masarea manuală, mai este una naturală, la îndemâna noastră. Atunci când mergem cu picioarele goale pe pământ, prin iarba cu rouă, prin brazdele proaspăt arate, pe cărări de câmpie, dealuri și munți, dar mai ales pe pietrișul de pe alei, râuri, pe nisipiul de pe plajă, avem parte de un masaj natural. Dar să folosim masajul manual, să învețe părinții și copiii, ca să-și facă masajul în familie.

Să mergem pe jos cu picioarele goale! Cât mai mult! Până ajunge pielea groasă ca la tigru! Animalele nu au problemele acestea, pentru că umblă toată viața desculțe…n-au papuci, cizme, pantofi cu toc și alte sandale…

Am auzit toți de reflexologie. Este o „știință extraordinară”. Este o știință necomplicată și la îndemână, care ne poate ajuta mult, scăpându-ne de suferință sâcâitoare.

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 432.

2 Idem, pag. 432.

Sinaxar 22 august 2019

Sinaxar 23 august 2019