in

Vernisajul Expoziției-concurs națională de icoane „Rugămu-ne Ție”, ediția a XXI-a

(Publicat în: 2 noiembrie 2019)

În perioada 2-8 noiembrie 2019, la Centrul Cultural Județean Argeș – Sala Lumina din municipiul Pitești, se desfășoară două manifestări importante în sfera artei religioase – Expoziția-concurs națională de icoane ”RUGĂMU-NE ȚIE”, ediția a XXI-a și Festivalul-concurs al filmului cu tematică religioasă ”LUMINĂ DIN LUMINĂ”, ediția a XXV-a – organizate de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș.

Astăzi a avut loc vernisajul Expoziția-concurs națională de icoane ”RUGĂMU-NE ȚIE”, ajunsă la a XXI-a ediție, care a reunit lucrări ale iconarilor din întreaga țară, pictură pe lemn și pictură pe sticlă, cu scopul promovării artei sacre autentice.

Evenimentul a început cu slujbă de sfințire a icoanelor înscrise în concurs, oficiată de un sobor de preoți din protopopiatul Pitești în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Tot astăzi, în prezența unui public numeros,  a fost deschis și Festivalul-concurs al filmului cu tematică religioasă LUMINĂ DIN LUMINĂ, ajuns la cea de a XXV-a ediție, care cuprinde  producții de film video din țară și din străinătate, realizate în perioada 2018-2019.

Expoziția națională de icoane a devenit  deja tradiție în Argeș și are scopul de a încuraja pictura bisericească autentică, descoperirea și promovarea tinerilor iconari și înlesnirea legăturii credincioșilor cu icoane reprezentative.

Cele 14 filme care au trecut de preselecția juriului vor putea fi vizionate de publicul argeșean în fiecare după-amiază în perioada 2-6 noiembrie.

Vineri, 8 noiembrie, va fi organizată festivitatea de premiere pentru ambele manifestări cultural-artistice, urmând ca cei mai buni să primească premii în bani din partea organizatorilor.

 

Eu

Sinaxar 3 noiembrie 2019