in

VESTITORII PRIMĂVERII – concurs județean la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân Curtea de Argeș

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a participat la a III-a ediție a Concursului județean de creație literară și abilităţi practice – VESTITORII PRIMĂVERII! din cadrul Proiectului Educativ Județean de Promovare a Tradițiilor și Obiceiurilor Populare Românești de Primăvară.

Concursul s-a desfășurat la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din municipiul Curtea de Argeș. S-au prezentat la concurs-participare directă peste 60 de elevi de la școlile din municipiul Curtea de Argeș îndrumați de dascăli inimoși.

Proiectul a fost coordonat de doamnele profesoare de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân Curtea de Argeș: Maria-Mihaela Martoiu, Otilia-Daniela Ionescu, Maria-Gabriela Savu și profesor Elena Ilina de la Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului.

Proiectul se adresează elevilor din învăţământul primar şi gimnazial interesaţi de legendele şi tradiţiile româneşti legate de mărţişor şi de începutul Primăverii, cei pasionaţi de confecţionarea unor obiecte, dovedind îndemânare și creativitate.

Lucrările cele mai frumoase au fost premiate, iar celelalte au fost evidențiate și au fost expuse în holul școlii organizatoare.

Scopul proiectului oferă o nouă şi amplă viziune asupra unor aspecte din tradiţia populară românească, demonstrarea talentului artistic şi plastic, dezvoltarea atât a spiritului de echipă cât şi pe cel de competiţie.

Concursul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte CALINIC, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Argeș și este cuprins în CAEJ 2018-2019, sem. II, poziția 16.

Lucrările copiilor sunt într-adevăr raze de lumină, daruri pentru Luna Martie- Luna Vieții și modele de iubire din inimile copiilor pentru Mama, ființa cea mai dragă nouă tuturor.

Concursul a fost încununat de un moment festiv organizat de doamnele profesoare Maria-Mihaela Mărtoiu și Otilia-Daniela Ionescu în care copiii au bucurat pe cei prezenți cu cântece închinate primăverii și Mamei.

La eveniment au participat doamna profesoară, Aurelia Cîrstea-directorul adjunct al școlii alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea arhierească și a mulțumit cadrelor didactice pentru implicare și de Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor ca semn al sosirii primăverii.

 

Milostenia, cheia virtuților – mănăstirea Glavacioc

Rugăciune și daruri pentru bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență din Pitești