in

VESTITORII PRIMĂVERII!, ediția a IV-a – concurs de creație la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân Curtea de Argeș

(Publicat în: 18 martie 2020)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a participat la a IV-a ediție a Concursului județean de creație literară și abilităţi practice – VESTITORII PRIMĂVERII! din cadrul Proiectului Educativ Județean de Promovare a Tradițiilor și Obiceiurilor Populare Românești de Primăvară la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din municipiul Curtea de Argeș.

Peste 60 de elevi de la școlile din municipiul Curtea de Argeș și din împrejurimi, alături de cadrele didactice au lucrat cu mult drag așternând pe hârtie picături din iubirea față de primăvară și față de darul vieții și al renașterii. Toate lucrările au fost expuse în holul școlii organizatoare.

Proiectul a fost coordonat de doamnele profesoare de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân Curtea de Argeș: Maria-Mihaela Martoiu, Otilia-Daniela Ionescu, Maria-Gabriela Savu și profesor Elena Ilina de la Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului.

Concursul se adresează elevilor din învăţământul primar şi gimnazial și are ca obiective: dezvoltarea simţului estetic, stimularea activităţii în grup, în organizarea unor activităţi cu caracter extracurricular, stimularea şi promovarea capacităţilor creatoare ale elevilor prin organizarea de expoziţii, stimularea activităţii de cercetare privind  istoricul, tradiţiile şi legenda mărţişorului și pentru înţelegerea şi păstrarea tradiţiilor legate de sosirea primăverii.

Concursul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte CALINIC, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Argeș și este cuprins în CAEJ sem. II/2019-2020, poziția 19.

La eveniment au participat cadrele didactice: Gheorghe Molea-directorul școlii și Aurelia Cîrstea-directorul adjunct al școlii alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea arhierească și a mulțumit tuturor pentru implicare și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Copiii de la clasa a II-a B, coordonați de doamna profesoară, Otilia-Daniela Ionescu au încununat Concursul cu un moment artistic prin cântări închinate primăverii și Mamei.

Mărţişorul, simbol al sosirii primăverii a fost acceptat pentru a fi inclus în lista reprezentantivă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii.

 

Samarineanul milostiv, parohia Ciocănăi, protoieria Pitești

Dialogul cu Dumnezeu prin rugăciune, parohia Maica Precista, protoieria Pitești