in ,

VI. Cromoterapia

(Publicat în: 23 august 2019)

Așa cum se spune de moșii și strămoșii noștri, vorbim la timpul prezent, că ei sunt cu noi permanent, unde nu intră soarele, intră doctorul! Soarele degajă lumină, căldură și energie întregului Univers, iar întreaga zidire caută soarele pentru a primi de la acesta „energia vitală și forța tămăduitoare”1.

Lumina solară este un mare dar de la Dumnezeu. Fiecare rază, generează spectrul cromatic tămăduitor, având culoare distinctă unică ce ne aduce vindecare pentru organism, fiecare culoare având un efect specific asupra țesutului, răspândindu-se în toate celulele trupului nostru, „energizând, vindecând și fortificând fiecare celulă în parte”2.

Medicii recomandă să nu exagerăm, pentru că soarele este acid prin natura sa. Este indicat, în chip absolut, ca să nu ne expunem exagerat la soare, dar nici să neglijăm expunerea cumpănită, după sfatul medicului. Pe vremuri, oamenii erau mari prieteni cu soarele! Știau măsura tuturor lucrurilor. Pe toate le făceau ca pe o rugăciune bună și atentă către Dumnezeu.

Unor oameni nu le place soarele pentru că au prea multă aciditate în organismul lor, iar alții, când se expun la soare se ard de îndată, cum mi s-a întâmplat și mie. Iar de atunci mă tem să mă mai arăt soarelui. Dar voi încerca! Desigur, cu mare prudență.

Atunci când alcalinitatea este crescută în organismul nostru, ne place soarele și, desigur, puterea lui tămăduitoare. Culorile razelor solare sunt binefăcătoare și ele ne apar și în vis dacă ne îmbrăcăm în lumina lor.

Să ne bucurăm de Dumnezeu și de natură și să facem băi de lumină solară, pentru că energiile create și necreate, sunt în jurul și înlăuntrul nostru.

Raiul dumnezeiesc are multitudine de culori și mai multe decât credem noi că există. Am văzut pridvoarele Paradisului, cu ochii trupești, din milostivirea lui Dumnezeu. Nu se pot descrie acele frumuseți! Doresc să-mi îngăduie Dumnezeu să rămân veșnic, să privesc doar, aceste Pridvoare ale Paradisului!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 431.

2 Idem, pag. 431.

Sinaxar 23 august 2019

Sinaxar 24 august 2019