Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Irineu – Arhiepiscop de Alba Iulia

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a primit astăzi vizita frățească a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia.
Au fost vizitate mai multe puncte reprezentative ale eparhiei, cum ar fi: catedrala Sf. Ap. Petru și Pavel din orașul Mioveni, Centrul Eparhial din municipiul Curtea de Argeș, Catedrala Arhiepiscopală, paraclisul care adăpostește moaștele Sf. Mc. Filoteia, noua catedrală închinată Sf. Mc. Filoteia, aflată în construcție și mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul Antonești din comuna Corbeni. 

În catedrala Arhiepiscopală, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a adresat elevilor seminariști și asistenței un scurt cuvânt de învățătură, amintind de ideea de jertfă personală prin care putem realiza lucruri mărețe în această viață asemeni frumoasei catedrale arhiepiscopale ctitorită de domnitorul sfânt Neagoe Vodă Basarab.
Vizita aceasta are la bază o veche prietenie legată în anul 1978 între cei doi ierarhi. În ziua de 14 ocombrie 1978, tânărul absolvent de teologie Ioan Pop, la vârsta de 25 de ani, este tuns în monahism cu numele de Irineu la mănăstirea Sinaia. Starețul acestui așezământ monahal era atunci protosinghelul Calinic Argatu.
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu revine în Eparhia Argeșului și Muscelului după o pauză de 39 de ani, atunci vizitând Catedrala Arhiepiscopală în calitate de absolvent al Seminarului Teologic din Cluj.

Deschiderea noului an școlar la seminariile teologice argeșene

Sfințirea picturii la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Curtea de Argeș