in

ZÂMBET DE COPIL!  – Concurs județean de creație, ediția a III-a 

(Publicat în: 6 iunie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș a organizat Concursul Județean de Creație Plastică: ”ZÂMBET DE COPIL! ” – ediția a III-a.  

Concursul s-a desfășurat la Școala Gimnazială Băiculești în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului. Au intrat în concurs peste 180 lucrări din 17 școli.  

Copiii de gimnaziu am făcut o incursiune în lumea amintirilor lui Creangă printr-o șezătoare literară. Am zâmbit la poznele pe care Nica le-a făcut, pozne în care ne-am regăsit cu toții. Apoi au prezentat un colaj de jocuri populare tradiționale și dans sportiv.

Cei mici de la ciclul primar au interpretat cântece dedicate copilăriei.

Activitățile au fost coordonate de cadrele didactice: Ileana-Eugenia Bodescu-directorul școlii, Georgiana Codeci-consilier educativ, Maria-Didona Rădulescu- profesor de limba și literatura română, Cosmin Mazilescu, profesor de educație fizică și Roxana Codeci- profesor învătămant primar. 

Proiectul contribuie la formarea laturii estetice a personalității umane, la dezvoltarea gustului pentru frumos al copiilor. Toți ne aducem aminte cu mare drag de zâmbetul de copil. Emoțiile zâmbetului de copil rămân vii toată viața. Zâmbetul de copil este o stare de spirit. Scopul acestuia este de a identifica, stimula și valorifica potențialul creativ al elevilor prin intermediul creației plastice. 

Coordonatorii Proiectului au fost: Profesor Maria-Didona Rădulescu- Școala Gimnazială Băiculești și Profesor Elena Ilina-Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. 

Concursul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte CALINIC, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului temei numărul 278/04.02.2019 și cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Argeș numărul 191/05.02.2019, cuprins în CAEJ 2018-2019, semestrul II, poziția 195.

La finalul Concursului elevii au prezentat un frumos program artistic.

Milostenia, cheia mântuirii – mănăstirea Glavacioc

Daruri pentru cei lipsiți, parohia Izvorul Tămăduirii, protoieria Pitești