in

Ziua Armatei Române în Protopopiatul Curtea de Argeș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a sărbătorit Ziua Armatei Române la Școala Gimnazială Basarab I din Curtea de Argeș în cadrul Proiectului Catehetic-Educativ: SĂ NE CUNOAȘTEM ISTORIA.

Elevii școlii au prezentat un program artistic alcătuit din poezii, cântece și o piesă de teatru, arătându-și respectul și prețuirea față de cei care i-au format. Activitatea a fost coordonată cu măiestrie de doamnele profesoare Anca Popescu, directoarea școlii și Gabriela-Elena Pătru. La eveniment au participat și cadrele didactice: Claudia Bucălie și Loredana Dumitrescu.
Invitații: Ștefan Stancu-plutonier adjutant, Ovidiu Filip- plutonier adjutant, Dănuț Stana-plutonier major, Adrian Turea-plutonier, Letiția Bacria-caporal și Ionuț Tuiu-caporal din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte Posada din Curtea de Argeș au făcut o prezentare despre viața de militar însoțită de un film cu aspecte din misiunile unității militare.
La activitate a participat Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a vorbit despre legătura de veacuri dintre Școală-Armată-Biserică și a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului mulțumind doamnelor profesoare și copiilor pentru activitatea deosebită și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.
La final au avut loc discuții libere, iar copiii au fost foarte încântați pentru că au putut vedea armele aduse la festivitate.

 

Ziua Armatei Române – manifestări religioase și militare în municipiul Pitești

Dăruind vei dobândi, parohia Maica Precista, protoieria Pitești