in

ZIUA EUROPEANĂ A PĂRINȚILOR sărbătorită la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeș

(Publicat în: 18 octombrie 2018)

Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză, al Eparhiei Argeșului și Muscelului,  în parteneriat cu Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din municipiul Curtea de Argeș a sărbătorit Ziua Europeană a Părinților.

Doamna profesoară Otilia-Daniela Ionescu a desfășurat o activitate educativă interactivă în  concordanță cu tema zilei. Copiii au fost foarte receptivi, au vorbit despre rolul pe care îl au părinții în viața lor, au recitat poezii despre cei care îi îndrumă și le sunt mereu alături și au făcut o scenetă cu personajele principale: tata și mama.

La activitate au participat domnul profesor, Gheorghe Molea-directorul școlii, care a evidențiat lecția desfășurată, doamna profesoară de religie, Maria-Gabriela Savu, Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului pentru începutul noului an școlar și a mulțumit pentru activitatea deosebită și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Începând din 2002 se celebrează ziua europeană a părinţilor. Iniţiatorii promovează o implicare mai activă a părinţilor în educaţia copiilor acasă şi la şcoală.

La final copiii au primit din partea Centrului Eparhial iconite, iar cadrele didactice cărți oferite de Înaltpreasfințitul Părinte CALINIC.

 

Milostenia și rugăciunea, bucurie pentru suflet – mănăstirea Glavacioc

Sfânta Cruce, semnul iubirii lui Dumnezeu pentru noi – cateheză parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel.