Ziua Familiei în Protoieria Costeşti

Din îndemnul și cu purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Sectorul Administrativ Bisericesc, prin Biroul de Catehizare şi Activităţi cu Tineretul şi Protoieria Costeşti, a organizat în parohia Lunca Corbului, cu ocazia Zilei Familiei, o seară duhovnicească cu tema „Familia creştină”.

Părintele paroh Radu-Sergiu Crăcană, în cuvântul catehetic, a precizat că Sfinţii Părinţi ai Bisericii Ortodoxe, în special Sfântul Ioan Gură de Aur, ne învaţă că biserica cea mică este chiar familia, având în vedere că Mântuitorul spune aşa: „Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor.” Mica Biserică pune baza Marii Biserici. Dacă o căsnicie se întemeiază pe credinţa în Domnul nostru Iisus Hristos, atunci ea constituie o biserică. La început sunt doi în numele lui Hristos, după aceea vor fi trei, patru, cinci, şase, şapte, după câţi copii va rândui Dumnezeu.
Potrivit învăţăturii de credinţă ortodoxă, familia este aşezământul divin, creat de Insuşi Dumnezeu în rai, pentru perpetuarea neamului omenesc, pentru ajutorul reciproc şi pentru cultivarea şi dezvoltarea darurilor cu care fiecare soţ este înzestrat, în atmosfera de comuniune şi de dragoste, luminaţi şi călăuziţi de harul Duhului Sfânt, care binecuvântează şi sfinţeste legătura dintre bărbat şi femeie.

Bătrâneți liniștite, parohia Galeș

Bucuria darului, parohia Domnești de Sus, mai 2015