in

Ziua holocaustului, comemorată în Protoieria Câmpulung Muscel

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – biroul de cateheză și activități cu tineretul al Protoieriei Câmpulung, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Auto, a organizat o activitate educativ-catehetică la acest liceu, ce a avut ca temă Comemorarea Holocaustului.

Cu această ocazie, în laboratorul de istorie al Liceului Tehnologic Auto – Câmpulung, în prezența preoților Gheorghe Dumitru, de la parohia Apa Sărată, părintele Cătălin Vlad, secretarul Protoieriei Câmpulung Muscel și părintele Cristinel Toader de la parohia Bughea de Mijloc, precum și a profesorilor Ionela Zăbavă, consilier educativ, Laura Darie și Maria Alexandru, profesorul de istorie Oana Neferu a făcut o prezentare cu privire la desfășurarea fenomenului Holocaustului, în timpul celui de-al doilea război mondial, prezentând cauzele, semnificațiile, precum și diverse imagini, pe care le-a explicat elevilor, profesorilor și celor prezenți la această activitate.
În continuare, doamna profesor Diana Baicu, a făcut o prezentare a circuitelor turistice ce s-au dezvoltat odată cu transformarea lagărelor de concentrare în muzee. Părintele profesor Daniel Oprescu le-a prezentat elevilor muzeul holocaustului din Ierusalim, Yad Vashem, pe baza unui material video foarte sugestiv, precum și a Memorialului Victimelor Holocaustului din București. În continuare, părintele Cristinel Toader a făcut o prezentare a deportării evreilor din România în Transnistria.
În Protoieria Câmpulung Muscel, în virtutea parteneriatului dintre Biserică și Școală, se desfășoară dese activități bilaterale, interculturale și comemorative ce au ca scop valorificarea trecutului istoric național și mondial, precum și a rolului Bisericii creștin ortodoxe la dezvoltarea culturii.

Daruri pentru pacienții de la Centrul de recuperare și reabilitare Călinești

Ajutor la domiciliu – Parohia Sf. Impărati Constantin și Elena, Protoieria Curtea de Argeș