in

Ziua Internațională a Familiei la Centrul Catehetic al Catedralei din Mioveni

(Publicat în: 16 mai 2017)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscopia Argesului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și activități cu tineretul – Biroul de catehizare, împreună cu Sectorul Social, Filantropic și de Misiune a organizat activitatea "Ziua Intenationala a familiei".

Evenimentul a avut loc la Școala Gimnazială George Toparceanu din Mioveni, fiind realizat în parteneriat cu Centrul Catehetic Sfintii Apostoli Petru și Pavel al Catedralei din Mioveni . 
Programul a început cu vizionarea unui film educativ pe tema familie creștine tradiționale, după care copiii au recitat câteva poezii cu mesaj de recunoștință față de părinți.
Cadrele didactice participante au arătat rolul familie în societatea contemporană și necesitatea unei bune colaborări intre familie și școală pentru realizarea actului educativ.
La final, preoții slujitori au vorbit despre familia creștină  tradițională,  care presupune căsătoria intre un barbat și o femeie, cei doi primind binecuvântarea însoțirii de la Dumnezeu cu scopul mântuirii împreună și cel al nașterii de prunci spre dăinuirea neamului omenesc. În  cadrul familiei creștin ortodoxe sunt promovate valorile spirituale și morale care fac parte integrantă din identitatea poporului roman.

Preselecția filmelor pentru Festivalul de film cu tematică religioasă „Lumină din Lumină”, ediția a XXIV-a

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Mioveni – comuna Pietroșani