Ziua Internațională a Libertății Presei în Protoieria Curtea de Argeș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activităţi cu Tineretul prin Biroul de Cateheză şi Activităţi cu Tineretul, în parteneriat cu Școala Gimnazială Basarab I din Curtea de Argeș, a sărbătorit Ziua Internațională a Libertății Presei.
Evenimentul a avut loc la Trustul de Presă Arges Expres din Curtea de Argeș.

Elevii claselor IV – VIII coordonați de doamnele profesoare Anca Popescu, directoarea școlii, și Valerica Răducu împreună cu Părintele Vasile Ilina, responsabilul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș au fost întâmpinați de șeful redacției ziarului, Gavrilă Moise. Acesta a vorbit copiilor despre istoria înființării ziarului Argeș Expres, cum se realizează un articol de ziar începând cu munca de teren, de investigație, au văzut tipografia ziarului, locul unde se așează în pagină ca să fie primit cu drag de cititor. Apoi au mers la Radio Argeș Expres unde domnul Moris Iconaru a prezentat studioul, locul unde se transmit știrile.
Părintele Vasile Ilina a vorbit despre libertatea de a scrie care nu trebuie să o cenzureze nimeni, însă această libertate să fie de bun simț și să nu afecteze libertatea celuilalt.
Elevii au fost încântați, au primit ziare din partea redacției și au arătat interes adresând întrebări despre cum ar putea să ajungă și ei să lucreze în mass-media.
Ziua Internațională a Libertății Presei este o reflecție asupra principiilor fundamentale ale libertății presei, a unui jurnalism de calitate, dar și un omagiu ziariștilor care și-au pierdut viața prin exercitarea profesiei lor.

Tristeţea este o rană a sufletului

Ajutor la domiciliu în parohia Corbi, mai 2015