in

ZIUA MONDIALĂ A BIBLIEI, sărbătorită la Liceul Tehnologic Regele Mihai I din Curtea de Argeș

(Publicat în: 30 noiembrie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a sărbătorit Ziua Mondială a Bibliei în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Regele Mihai I” din municipiul Curtea de Argeș.

În sala de lectură a bibliotecii liceului, doamna profesoară de limba și literatura română, Elena Derviș-consilier educativ al liceului a susținut o frumoasă lecție în format digital despre istoria Bibliei în tandem cu domnul profesor de religie, Ciprian Duțeanu.

Prima Biblie în limba română a apărut în anul 1688 la Bucureşti. Ea a fost realizată de către episcopul Mitrofan al Huşilor şi de fraţii Radu şi Şerban Greceanu şi revăzută de arhiereul Gherman din Nissa Capadociei. Biblia de la Bucureşti reprezintă o operă de mari proporţii pentru vremea în care a fost tipărită: are 944 de pagini, format mare. Textul este imprimat cu litere mici, chirilice, dispus pe două coloane, cu excepţia celor două prefeţe unde există o singură coloană.

La activitate au participat cadrele didactice: Andrei Grigorescu-directorul liceului și Emilia Jinga, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a mulțumit pentru activitatea deosebită îndemnând tinerii să citească din cărtile Sfintei Scripturi și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Sfântul Sinod a hotărât ca Ziua Bibliei să se sărbătorească în ziua pomenirii Sfântului Ioan Gură de Aur.

 

Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României – cateheză la parohia Sfântul Apostol Andrei, Papucești II, municipiul Pitești

Sfânta Unire a românilor – cateheză la parohia Mavrodolu, protoieria Pitești