in

Ziua Rezervistului Militar în Protoieria Curtea de Argeș

(Publicat în: 31 mai 2016)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză în parteneriat cu Școala Gimnazială Basarab I din Curtea de Argeș a sărbătorit Ziua Rezervistului Militar, Ziua Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Alexandru Ioan Cuza.
Elevii clasei a IV-a A au rostit o rugăciune și apoi au participat la o frumoasă lecție de istorie despre militarul român.

Invitat a fost Colonelul (r) Domnișoru Laurențiu-Alexandru de specialitate alpinist militar clasa I, absolvent al Facultății de Comandă și Stat Major din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare și al Colegiului Național de Apărare, ultimul Șef de Stat Major al Brigăzii 4 V.M. Posada, din 2009, președinte al Filialei Județene Argeș Posada a C.M.R.R. cu sediul în Curtea de Argeș și membru al Consiliului Director al A.N.C.M.R.R. Alexandru Ioan Cuza. El a vorbit copiilor despre viața militarului, despre semnificația costumului militar și a povestit întâmplări din bogata activitate.
Gazda activității a fost, Anca Popescu, directoarea școlii și domnul profesor de religie, Dumitru Savu.
Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, a adus cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a dăruit cărți scrise de ierarhul nostru și o diplomă omagială și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză în Protoieria Curtea de Argeș.
La final copiii au primit iconițe și dulciuri.

Alături de cei necăjiți, parohia Bătușari din municipiul Curtea de Argeș

Întâlnire duhovnicească la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș