in ,

Ziua Unirii Principatelor Române – moment aniversar la Curtea de Argeș

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizată astăzi o festivitate în cinstea zilei de 24 ianuarie, cînd întreaga suflare românească sărbătorește Unirea Principatelor Române.
Momentul aniversar a avut loc în sala de spectacole a Liceului Tehnologic Auto din municipiul Curtea de Argeș, activitatea fiind rezultatul unui parteneriat încheiat în urmă cu 10 ani între Seminarul Teologic Ortodox Neagoe Vodă Basarab și Liceul Tehnologic Auto.

Au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, dascăli și elevi de la cele două instituții de învățământ.
Ajunsă la a 10-a ediție, manifestarea a început cu Imnul de stat al României.
În programul prezentat astăzi, elevii au făcut o incursiune în istoria neamului românesc cu privire la Unirea realizată în urmă cu 157 de ani De asemenea, a fost realizată o scenetă și au fost interpretate cântece patriotice, fiind premiați copiii care au participat la concursul școlar județean
,, Problematica Unirii în spațiul românesc”, secțiunile creație plastică și creație literară.
Cu sprijinul Arhiepiscopiei Argeșului si Muscelului, prin Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul, în municipiul Curtea de Argeș, cei tineri sunt implicați frecvent în astfel de manifestări cultural-educative.

 

Proiectul Masa Bucuriei în parohia Prundu III din municipiul Pitești

Sinaxar 23 ianuarie 2016