in

ZIUA UNIVERSALĂ A IEI sărbătorită la Parohia Bălilești, Protoieria Curtea de Argeș

(Publicat în: 24 iunie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a sărbătorit la Parohia Bălilești din localitatea Tigveni, ZIUA UNIVERSALĂ A IEI. 

La inițiativa Părintelui paroh Ștefan Georgescu, de peste 7 ani, credincioșii de la parohia Bălilești după Sfinta Liturghie au derulat și activități pentru promovarea tradițiilor satului românesc și a portului popular. 

Alături de credincioși au participat și copiii de la Școala Gimnazială Gabriel Marinescu din localitatea Tigveni. După ce s-a încheiat slujba în curtea bisericii a avut loc un spectacol de cântece și jocuri susținut de copiii din Ansamblul Topologul îndrumați de cadrele didactice: Maria Popescu -directoarea școlii și Elena-Roxana Piele. 

La sfârsitul programului artistic, Părintele paroh Ștefan Georgescu a vorbit despre biserica strămoșească, despre importanța costumului național și a mulțumit participantilor pentru efortul și dragostea depusă pentru promovarea tradițiilor și valorilor satului românesc, remarcând și faptul ca de la un an la altul se observă tot mai mulți participanți cu vârste fragede care ne dau credința că vor păstra și transmite valorile tradiționale ale satului românesc. Din partea parohiei s-a organizat o agapă frățească.

Sărbătoarea de azi se înscrie între activitățile catehetice, educaţionale și recreative cuprinde în agenda Centrului Eparhial cu prilejul anului omagial 2019- An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești.

Pelerinaj și rugăciune – parohia Vișoi, municipiul Câmpulung Muscel

Atelier de pictură la parohia Valea Mare, orașul Ștefănești